İlk defa düzenlenen kitap müzayedesinin geliri, okul kütüphanesine harcanacak

İlk defa düzenlenen kitap müzayedesinin geliri, okul kütüphanesine harcanacak

Elazığ'da ilk defa Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından düzenlenen müzayedede satışı gerçekleştirilen 80 kitaptan elde edilen...

Elazığ'da ilk defa Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından düzenlenen müzayedede satışı gerçekleştirilen 80 kitaptan elde edilen gelirle bir köy okulunun kütüphanesi yapılacak.

Millet Bahçesinde gerçekleştirilen müzayedeye Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 80 kitabın satışa sunulduğu müzayededen elde edilen gelirin bir köy okulunun kütüphane yapımında harcanacağı kaydedildi.

Okuma yazmayı sevdirebilmek, insanları kitapla buluşturabilmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Bulut, "Bu etkinlik fikrini ilk defa valimizle paylaştığımızda destek olacağını ifade etti. Belediye başkanımızla konuştuğumuzda sevinirim dedi. Fırat Üniversitesi Rektörüne söyledik, güzel bir etkinlik olduğunu söyledi. Özel idare genel sekreterine söyledik, güzel bir etkinlik olduğunu söyledi. Biz de bu yola böylece çıkmış olduk. Elazığ'ın tarihinde ilk defa bir müzayede gerçekleşecek. Kitabın dışında da bir müzayede olmamıştı. Bizim öncelikli amacımız, ilk etapta bir müzayedenin nasıl olduğunu, nasıl yapıldığını göstermekti. Obje olarak da kitabı kullandık. Evde kütüphanelerimizde bulunan kitapları daha fazla insanlarla buluşturmak, kitap sevgisini okuma sevgisini alıştırmak amacıyla bir kampanya başlattık. Şu ana kadar bize gelen kitap sayısı 300'ün üzerinde. Bu gittikçe de artacaktır. Ancak bunların hepsini burada satma şansımız yok. Önümüzdeki aylarda bu programlara devam etmeyi planlıyoruz. Bugün sadece komite üyeler tarafından seçilmiş 80 tane kitabı size sunacağız. Kitapların satışından ticari kâr amacı beklemiyoruz. Buradan elde edilen gelirle bir köy okuluna kütüphane yapmayı planlıyoruz. Kitapların satışına 1 liradan başlayacağız. Ne kadar gider onu da göreceğiz" diye konuştu.

Müzayedede ilk kitap İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş tarafından alındı.

Müzayedeye Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ETUDER ve Telmih Kültür Sanat Edebiyat Tarih Dergisi destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler